Жители на Пазарджик обвиняват полицейски служители в побой

Жители на пазарджишкия квартал "Изток" твърдят, че са бити от органите на реда.

Преди 2 седмици Найден Попов постъпва в болница с две счупени ребра, пневмоторакс и множество кръвонасядания в областта на гърба, лицето и ръцете. 47-годишният мъж твърди, че е пребит от полицейски служители.

„Така са ме били, че са ми взели здравето, аз си изгубих работата. Работя и живея в Германия от доста години. Аз съм нетрудоспособен. Трябваше на 28-ми да съм на работа”, разказа той пред БТВ.

Найден разказва, че отишъл да направи забележка на свои съседи, които вдигали шум и се държали грубо с пристигнал на мястото пристигнал полицейски патрул. Скоро пристигнали още полицаи.

„Получих първия удар в скулата. Отдръпнах се. Нищо не съм казал. Паднах на земята и започнаха да ме налагат с ритници. Получавах отвсякъде ритници – отляво и отдясно. Успях само да си прикрия лицето с двете ръце”, допълва Найден.

Във фаталната нощ на 20 август Георги Георгиев е барман в малкото квартално кафене, който също твърди, че е потърпевш. Според него полицаите влезли през оградата на заведението.

„Това е каубойско нападение. Това не са служители на реда. Къде го има това служител на реда да те бие с дървени бухалки”, пита Найден. Той твърди, че е невинна жертва и ще търси възмездие по съдебен път.

„Не може такова своеволие – да влезеш някъде и да биеш наред, без да питаш кой е виновен, кой – невинен”, категоричен е той.

От полицията в Пазарджик са категорични, че в 1 ч. сутринта полицейските екипи се отзовали на сигнал за силна музика и викове край улица „Пловдивска”. На място част от пияните мъже не изпълнили полицейските разпореждания. Наложило се да бъдат респектирани. Но нито помощните средства, нито употребената от полицейските служители сила са излизали извън рамките на закона.

Предишната вечер служител на жандармерията бил ударен в главата при друг подобен сигнал в същия квартал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България