Жители на Ресен се оплакаха на депутата Весела Лечева от липсата на поминък и високи сметки

"Чакахме с неспокойствие колко ще бъде увеличението на тока, защото пенсиите ни са увеличени само с 5 лева." Такава болка изказаха жителите на великотърновското село Ресен при среща с депутата от БСП Весела Лечева.

Народният представител беше в селото за един спонтанен и непринуден разговор за важните неща в управлението и в живота на местните хора.

Възрастните хора направиха сравнение с пенсиите в съседна Гърция, където пенсионерите получават 14 пенсии.

„Нашите са всъщност 11, защото 12-та отива за увеличените сметки за ток и вода“, казаха присъстващите.

От над 4000 до около 1000 души се е стопило едно от най-големите села на Великотърновска област, казаха жителите. Те са загрижени за липсата на поминък и усещането за липса на перспектива в целия регион. Според присъстващите възможност това да се промени е да се започне изграждането на АЕЦ Белене. Защо се изгуби ценно време за започването на този проект, който ще даде икономическо развитие на цяла Северна България, ще отвори много работни места за високоплатени позиции, а не евтина работна ръка, питаха местните. Те посочиха как Турция е почти готова със своите реактори.

„А ние сами се поставяме в подчинение ту на едната, ту на другата велика сила и не се борим за собствените си интереси“, каза един от присъстващите.

В края на срещата местните хора пожелаха Народното събрание да приема качествени закони и да мисли повече за възрастните хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България