Жители на столичния район „Дружба“ излизат на пореден протест

На 1-ви март дружбенци излизат на нов протест в „Дружба“ 2, седми поред. С мартеници на ръце хората от квартала подкрепени от жители на „Младост“ ще се съберат от 18.00 часа пред затворения път (от страната на Кауфланд). Хората искат възстановяване на затворения път между „Дружба“ 2 и „Дружба“ 1, който се използваше от жителите на двата квартала повече от 30 години. Това съобщиха от инициативния комитет.

Пътят беше затворен в началото на декември миналата година с обещанието, че ще бъде отворен на 20-ти декември, но това не се случи и до днес. Алеята попада от 1996 г. в частен имот, като от тогава досега никой от местната власт не е сметнал за нужно да предупреди дружбенци за опасността от затварянето на пътя.

Собственикът на имота близо три години строеше сграда, като пътят в имота му не беше затворен, но това се промени в началото на декември миналата година, явно за да няма протести докато още строи. Сега нито общината, нито държавата са в състояние да помогнат на хората от „Дружба“ 2 и „Дружба“ 1, което поражда сериозно социално напрежение. Дружбенци настояват за нов подробен устройствен правилник, който да им позвали преминаването по стария път.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.