Жители на четири села се вдигнаха на бунт заради разбит път

Жители на четири села в община Полски Тръмбеш излязоха на протест в понеделник сутринта заради разбит път. Близо 50 негодуващи от селата Климентово, Обединение, Иванча и Долна Липница блокираха за час движението по третокласния републикански път, свързващ малките населени места с Полски Тръмбеш. Те издигнаха плакати с надписи: "Стига лъжливи обещания!",

"Защо плащаме винетки?", "Искаме си пътя!", "Парите ни потъват в дупки!".

Недоволството на протестиращите бе предизвикано, заради състоянието на двата третокласни пътя от Републиканската пътна мрежа, които са единствената връзка на местните жители с градовете Велико Търново, Полски Тръмбеш и Свищов. По думите им, те не са ремонтирани от близо 20 години и са осеяни с множество дупки, които ежедневно застрашават живота на пътуващите от там. От областното пътно управление в старата столица заявиха, че има изготвен проект за ремонтирането на двете трасета, но се чака финансиране, което до момента не е осигурено.

„Пътят е в безобразно състояние. Две коли не могат да се разминат, защото участъкът е обрасъл с дървета и храсти", гневят се потърпевшите.

„Малките населени места нямат перспектива, това е въпрос на политика не само на това, но и на предишното правителство! Решението е изцяло в държавата", коментира кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров.

Недоволстващите заявиха, че ако средствата не бъдат отпуснати в най-кратък срок, протестите ще продължат пред областното пътно управление във Велико Търново и агенция „Пътна инфраструктура“ в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България