Американският флот потвърди автентичността на три видеоклипа с НЛО (ВИДЕО)

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Искат нова дефиниция за понятието „автомобил“ Инициативата е на Jaguar

Министър Банов връща от Германия незаконно изнесени български археологически ценности

Комплексни екипи ще изследват причините за тежките катастрофи 96% вина на шофьорите е само според първоначален оглед, каза шефката на агенцията за пътна безопасност

Ураганът „Умберто“ остави без ток 22 000 домакинства и предприятия без ток на Бермудите

Движението „5 звезди“ се присъединява към „Зелените“ в Европейския парламент

Майк Помпео: Няма да толерираме поведението на Иран

Томислав Дончев: Местните избори ще са оценка за свършеното през изминалите години

Десетки жертви при атентат с камион бомба в Афганистан

Какво е, когато играят “Челси” и “Милан”? Отговорът на радио Ереван

Редовната казарма – ах, този политмираж

Лечението на Стефан Данаилов продължава в санаториума на ВМА в Хисаря

Вижте как съвестен шофьор възхити социалните мрежи (СНИМКА)

Заплашената с нож готвачка в детска градина: Добре съм, оставам на работа

Жители на 3 села заплашват да блокират пътя за „Маказа” заради безводие

От ВиК-Пловдив обещават да решат до 2 седмици проблема с пресъхналите чешми в Червен, Долнослав и Горнослав

Жителите на три села от Община Асеновград заплашват да блокират пътя за прохода „Маказа”, Кърджали и Белинташ, ако най-после не бъде сложен край на терора с пресъхналите чешми и режима на водата, който ги мъчи в момента при непоносимите 40-градусови жеги.

Във вторник сутринта близо 50-ина протестиращи от трите села с общо население от 1100 души се събраха в центъра на Долнослав и издигнаха плакати „Кариера или вода – шайката е една!”, „Бойко, Цацаров, къде сте?”, „Цацаров, пак ли няма да има виновни?”, „Писна ни от лъжи” и поискаха да живеят като бели хора от държава от ЕС през 21-ви век и да имат постоянно вода за пиене и битови нужди, а не по един час на ден.

Недоволните местни хора упрекнаха служителите на ВиК в куп грехове като бездействие, кражби, лъжи и почти двойно по-висока цена на водата, както и от факта, че близо 23 часа в денонощието чешмите им са пресъхнали, макар че според официално обявения от държавното водно дружество график трябва да имат вода 9 часа дневно. Преди 4 години бил направен ремонт на ВиК мрежата в региона за 1,3 млн.лв., но ефектът от него бил обратен – проблемът с безводието вместо да се реши, още повече се задълбочил. Жителите на Долнослав, Горнослав и Червен се чудят къде по трасето се губи безценната в жегите течност при наличие на 8 км нов водопровод и пълен на 80% водоизточник, предназначен за задоволяване на нуждите на трите села.

От ВиК-Пловдив декларираха, че от водоизточника „Свети Георги” към трите асеновградски села тръгва 40% повече вода в сравнение с 2015 година, но проблемите идвали от започнат, но недовършен проект. Лично главният инженер на ВиК Пловдив АД инж. Антон Гълъбов се ангажира проблемът с режима на водата в Долнослав, Горнослав и Червен да бъде решен в рамките на 2 седмици.

„Проблемът с водоснабдяването на тези 3 села не е от вчера и се появява през летните месеци, когато количеството във водоизточника „Свети Георги” рязко намалява. Хората са прави, че в тези горещи месеци това е много неприятна ситуация, но трябва да знаят също така, че и ние като ВиК сме направили всичко възможно да осигурим равномерното осигуряване с вода на трите села. Проектът, който е направен преди 4 години, не е довършен. Имаме договореност с Община Асеновград първите метри от напорната тръба, която е от водоизточника „Свети Георги”, в рамките на следващите 2 седмици да бъде проектирана и изградена наново. Водопроводът, който е изграден с тези 1,3 млн. лв. и е повече от 8 км, е изцяло подновен след проектиране. А самото проектиране е показало, че има налични количества, които да стигнат за трите села. Смея да твърдя, че до 2 седмици ние можем да решим този проблем. Но нека хората да знаят, че за последните 2 години водата, която подаваме от този водоизточник, е с почти 40% повече от 2015 г. Но голяма от нея вместо за питейно-битови цели се използва за други нужди – предимно за поливане”, коментира инж. Ангел Гълъбов.

Местните жители обещаха да се въоръжат с търпение за още 2 седмици, но ако от ВиК не изпълнят поетото обещание, се заканиха, че ще затварят с живи вериги пътя от Асеновград за Кърджали и прохода „Маказа”, който минава през селата им.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.