Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Може ли да имаме повече от един трудов договор едновременно

Специалисти: Над 15 мечки обитават Витоша Числеността им ежегодно се увеличва

Последни сме по жизнен стандарт в ЕС Материалните условия у нас са до 6 пъти по-ниски от тези на другите европейци

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 11 декември 2018

Екатерина Захариева: Добре е, че подписахме договора с Македония, но по-важно е изпълнението му

Отлагат закриването на Правителствена болница Става национална педиатрия най-рано след 9 месеца

Онлайн търговията с 30% ръст Продажбите са за 664 млн. евро

Въвеждат данък за реклами във Фейсбук Брюксел планира налогът да бъде 3% от приходите

Министър Ананиев: Няма опасност за акредитацията на Медицинския факултет в СУ и за дипломите на студентите

Откриха обновена градска среда за над 7 млн. лв. в Шумен

Жители на 5 села в Търновско се вдигат на бунт заради разбити пътища

Илюстрация: Pixabay

Жителите на великотърновските села Пчелище, Велчево, Къпиново, Церова кория и Миндя се заканват да се вдигнат на бунт заради лошото състояние на пътищата в района, които се стопанисват от Агенция „Пътна инфраструктура“. Негодуващите заявиха, че организират протести по време на организирана приемна в Пчелище, инициирана от председателя на Общинския съвет в старата столица Венцислав Спирдонов, на която присъстваха зам.-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов, комисар Стефан Николов, началник на отдел „Охранителна полиция“, главен инспектор Валентин Къндев, шеф на РПУ в старата столица, и Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници.

Председателят на регионалната структура на автоиструкторите Даниел Маринов, който беше сред инициаторите на последния протест с искане за обезопасяване на Присовските завои, обясни, че три месеца след него все още не са предприети никакви действия. Маринов обясни, че в Присово и съседните села има много разбити пътни участъци и участъци с наноси от пясък на пътното платно, които създават реална предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Той алармира още, че липсват указателни табели и много шофьори се объркват и вместо до Къпиновския манастир отиват в село Капиново, а те се намират в различни посоки.

Председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов призова кметовете да напишат писмо с исканията си до директора на ОПУ инж. Петя Каразахова, както и да поставят въпроса по време на приемната, която ще проведат в средата на юни народните представители от ГЕРБ Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева.

Възрастни хора от Пчелище споделиха, че често са обект на атаки от страна на телефонните измамници. Шефът на полицията комисар Машов ги призова преди да предприемат каквито и да е действия веднага позвънят на полицейския инспектор, който отговаря за тяхното населено място, или на кмета. Местните хора обясниха, че в селата им няма кражби, но е добре, в началото на всяко населено място да се постави табела, че то е под видеонаблюдение, което допълнително да респектира крадците.

Жители на павликенските села Караисен, Батак и Сломер излизат днес на протест заради лошото състояние на републиканската пътна мрежа в община Павликени. Недоволните ще се съберат в 10.00 часа пред моста за входа на Караисен. Хората от района не протестират за първи път. Миналата година те блокираха републиканския път, който минава през селото, а в тяхна подкрепа се включи и кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Тогава недоволните се заканиха, че ще протестират докато държавата им обърне внимание.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.