На 9 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 09.12.2019

Financial Times: България привлича рекордни технологични инвестиции София има потенциал за технологичен център

Почина актьорът, изиграл Голямото пиле от „Улица Сезам“

Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

Външният министър на Украйна оповести каква позиция ще защитава Зеленски в Париж

Еврокомисарят по икономика иска разхлабване на бюджетните правила в ЕС

Художествената академия остава без голи модели заради липса на пари

В Сараево отмениха публичните прояви заради мръсния въздух

Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите, вместо за пенсии

Богат урожай, малко зрители И този „Златен ритон“ доказа, че документалното и анимационното ни кино си струват правенето и гледането, дори с излишните дължини

Дерат седем кожи за Нова година у нас Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 9 декември 2019

Горя стая на общежитие в „Студентски град”

Война между погребалните агенции в Стара Загора

Жители на 5 села в Търновско се вдигат на бунт заради разбити пътища

Жителите на великотърновските села Пчелище, Велчево, Къпиново, Церова кория и Миндя се заканват да се вдигнат на бунт заради лошото състояние на пътищата в района, които се стопанисват от Агенция „Пътна инфраструктура“. Негодуващите заявиха, че организират протести по време на организирана приемна в Пчелище, инициирана от председателя на Общинския съвет в старата столица Венцислав Спирдонов, на която присъстваха зам.-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов, комисар Стефан Николов, началник на отдел „Охранителна полиция“, главен инспектор Валентин Къндев, шеф на РПУ в старата столица, и Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници.

Председателят на регионалната структура на автоиструкторите Даниел Маринов, който беше сред инициаторите на последния протест с искане за обезопасяване на Присовските завои, обясни, че три месеца след него все още не са предприети никакви действия. Маринов обясни, че в Присово и съседните села има много разбити пътни участъци и участъци с наноси от пясък на пътното платно, които създават реална предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Той алармира още, че липсват указателни табели и много шофьори се объркват и вместо до Къпиновския манастир отиват в село Капиново, а те се намират в различни посоки.

Председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов призова кметовете да напишат писмо с исканията си до директора на ОПУ инж. Петя Каразахова, както и да поставят въпроса по време на приемната, която ще проведат в средата на юни народните представители от ГЕРБ Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева.

Възрастни хора от Пчелище споделиха, че често са обект на атаки от страна на телефонните измамници. Шефът на полицията комисар Машов ги призова преди да предприемат каквито и да е действия веднага позвънят на полицейския инспектор, който отговаря за тяхното населено място, или на кмета. Местните хора обясниха, че в селата им няма кражби, но е добре, в началото на всяко населено място да се постави табела, че то е под видеонаблюдение, което допълнително да респектира крадците.

Жители на павликенските села Караисен, Батак и Сломер излизат днес на протест заради лошото състояние на републиканската пътна мрежа в община Павликени. Недоволните ще се съберат в 10.00 часа пред моста за входа на Караисен. Хората от района не протестират за първи път. Миналата година те блокираха републиканския път, който минава през селото, а в тяхна подкрепа се включи и кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Тогава недоволните се заканиха, че ще протестират докато държавата им обърне внимание.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.