Жители на 5 села в Търновско се вдигат на бунт заради разбити пътища

Жителите на великотърновските села Пчелище, Велчево, Къпиново, Церова кория и Миндя се заканват да се вдигнат на бунт заради лошото състояние на пътищата в района, които се стопанисват от Агенция "Пътна инфраструктура". Негодуващите заявиха, че организират протести по време на организирана приемна в Пчелище, инициирана от председателя на Общинския съвет в старата столица Венцислав Спирдонов, на която присъстваха зам.-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов, комисар Стефан Николов, началник на отдел "Охранителна полиция", главен инспектор Валентин Къндев, шеф на РПУ в старата столица, и Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници.

Председателят на регионалната структура на автоиструкторите Даниел Маринов, който беше сред инициаторите на последния протест с искане за обезопасяване на Присовските завои, обясни, че три месеца след него все още не са предприети никакви действия. Маринов обясни, че в Присово и съседните села има много разбити пътни участъци и участъци с наноси от пясък на пътното платно, които създават реална предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Той алармира още, че липсват указателни табели и много шофьори се объркват и вместо до Къпиновския манастир отиват в село Капиново, а те се намират в различни посоки.

Председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов призова кметовете да напишат писмо с исканията си до директора на ОПУ инж. Петя Каразахова, както и да поставят въпроса по време на приемната, която ще проведат в средата на юни народните представители от ГЕРБ Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева.

Възрастни хора от Пчелище споделиха, че често са обект на атаки от страна на телефонните измамници. Шефът на полицията комисар Машов ги призова преди да предприемат каквито и да е действия веднага позвънят на полицейския инспектор, който отговаря за тяхното населено място, или на кмета. Местните хора обясниха, че в селата им няма кражби, но е добре, в началото на всяко населено място да се постави табела, че то е под видеонаблюдение, което допълнително да респектира крадците.

Жители на павликенските села Караисен, Батак и Сломер излизат днес на протест заради лошото състояние на републиканската пътна мрежа в община Павликени. Недоволните ще се съберат в 10.00 часа пред моста за входа на Караисен. Хората от района не протестират за първи път. Миналата година те блокираха републиканския път, който минава през селото, а в тяхна подкрепа се включи и кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Тогава недоволните се заканиха, че ще протестират докато държавата им обърне внимание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони