Летище София се похвали с близо половин милион пътници за месец

Моравецки и Нетаняху ще потушават напрежението след скандала по повод Холокоста

Кристиан Вигенин: В Македония видяхме промяна на отношението към България Визитата на президента Радев бе изключително успешна, каза депутатът

Димитър Маргаритов, КЗП: Сайтове за продажба на автомобилни гуми спестяват задължителна информация

Алпинист-ветеран: Младите подценяват опасностите в планината

Екатерина Захариева: Срещата ЕС-Турция е успех за българското председателство

САЩ обмислят нови санкции срещу руски официални лица

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: Няма да подам оставка

Президентът на Република Сръбска глобен за превишена скорост в Хърватия

Началникът на планинските спасители: Индивидуалната лавинна екипировка навлиза все повече у нас

Започва Великият пост

Лишени от свобода превзеха затвор в Рио де Жанейро

Надраскаха със свастики полското посолство в Израел

Саудитките вече имат право на собствен бизнес

Британски кметове на посещение в Брюксел, искат разговори за Брекзит

Жител на Стрелча отнесе 1400 лв. глоба за горене на гуми

РИОСВ-Пазарджик издаде 11 наказателни постановления за налагане на санкции от 134 600 лв.

Жител на град Стрелча отнесе глоба от 1400 лева по Закона за управление на отпадъците заради  нерегламентирано третиране на отпадъци от излезли от употреба МПС, като в дадения случай става дума за автомобилни гуми. Това е най-голямата глоба, наложена на физическо лице от експертите от РИОСВ-Пазарджик, които през ноември издадоха 11 наказателни постановления за имуществени санкции в общ размер от 134 600 лв. след 123 проверки на 114 обекта.

„Джакпотът” бе ударен от фирма „Екотроника” ЕООД, която се сдоби с 6 наказателни постановления на обща стойност от 126 000 лв. Четири от тях са за нарушения на Закона за управление на отпадъците – неизпълнение на предписание, липса на отчетност, третиране на отпадъци без разрешително, неизпълнение на условие от разрешително за дейности с отпадъци. Останалите санкции са за неизпълнение на предписание по Закона за опазване на околната среда и за съвместно съхранение на опасни отпадъци в нарушение разпоредбите на Закона за защита от вредното въздействие на химични вещества и смеси.

За изпускане на производствени отпадъчни води, превишаващи индивидуалните емисионни ограничения, определени в разрешителните за заустване, са наложени глоби от по 1000 лв. на „Кумруян” ЕООД и „Еко Ф” ЕАД, а с 5000 лв. е санкционирана „Алман” ООД, за заустване на отпадъчни води без разрешително. 200 лв. глоба по Закона за биологичното разнообразие е наложена на „Напоителни системи” ЕАД, за извършване на земно-изкопни работи без проведена процедура по оценка за съвместимост.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.