Жозе Моуриньо – царят на скандала

Всичко започна на „Олд Трафорд“. В далечната 2004 година. Шампионската лига роди своя зъл гений. В мач на „Порто“ срещу „Манчестър Юнайтед“. Годините минават, Специалния остава. Винаги на първа линия при скандалите. В събота неговият „Юнайтед“ не победи „Стоук“ (2:2) - първи загубени точки през сезона. И Жозе отказа да подаде ръка на колегата си Марк Хюз, истинска легенда на „червените дяволи“. Защо? По време на мача нямаше нищо особено като съдийски гафове или други проблеми. „Питайте ме умни въпроси“, отвърна само на медиите Моуриньо. По-късно се заговори, че Хюз е напсувал Моу, когато се доближиха един до друг по време на мача.

Историите на Специалния от резервната скамейка са маркови и безкончаеми. Както всъщност и успехите му. Без това поведение Моуриньо просто няма да е Моуриньо.

9 март 2004 г. – „Олд Трафорд“

Моуриньо представи себе си на футболния свят с маркова радост след гол. След като Кощиня от „Порто“ изравни за 1:1 срещу „Манчестър Юнайтед“ и прати „драконите“ на полуфинал, Специалния претича половината терен на „Олд Трафорд“. Бавеше го зимното дебело палто, размахваше юмруци, но искаше да е част от прегръщащите се играчи. По-късно „Порто“ стана европейски шампион и приказката за Големия Жозе започна.

27 февруари 2005 г. – „Милениум“

Вече като треньор на „Челси“ португалецът се изгаври с феновете на „Ливърпул“. Във финала за купата на лигата „сините“ обърнаха резултата, а Моуриньо сложи пръст пред устата си към агитката на „червените“. Накара ги да мълчат. По-късно се оправда, че жестът не бил към трибуните, а към британските медии.

20 февруари 2010 г. – „Сан Сиро“

В този момент Моуриньо беше треньор на „Интер“. След като двама негови футболисти получиха червен картон в една минута, той отида пред една от телевизионните камери. И показа жест, все едно на ръцете му има белезници.

Добра работа, добра работа! Запомни, че семейството ти също гледа телевизия“, каза по посока на рефера Моу след двубоя. Това му струваше глоба от 50 000 евро и наказание да не води „Интер“ в 3 мача.

19 август 2011 г. – „Камп Ноу“

Това вероятно е най-срамният момент на Моуриньо във футбола. След като нападна в буквалния смисъл треньорския щаб на „Барселона“ тогавашният наставник на „Реал“ бръкна в окото на помощника Тито Вилянова, вече покойник. Боят на терена стана заради сблъсък между Марсело и Сеск Фабрегас.

11 ноември, 2013 г. – „Стамфорд Бридж“

Челси“ направи 2:2 срещу „Уест Бромич“, а Моуриньо почти се сби със защитника на гостите Йонас Олсон в тунела към съблекалните. Специалния нарече футболиста „Мики Маус“ и в отговор получи звучна псувня. Това предизвика масов бой между играчи и щабове. Едва бяха разделени от стюардите.

29 март 2014 г. – „Селхърст Парк“

Моуриньо подгони едно от момчетата, което гони топката, защото бавно я даде на Сеск Фабрегас за странично хвърляне срещу „Кристъл Палас“. След мача Специалния обясни: „Имах шанс да хвана момчето. То беше симпатично. Казах му: „Прави така и един ден някой ще те удари с юмрук.“

5 октомври 2014 г. – „Стамфорд Бридж“

Моуриньо и Арсен Венгер са отколешни врагове. На дербито „Челси“ – „Арсенал“ двамата почти удариха главите си като бикове край страничната линия. Причина за поредния им скандал се превърна твърдо влизане на Гари Кейхил в краката на Алексис Санчес.

9 август 2015 г. – „Стамфорд Бридж“

Тук стартира началото на края на второто приключение в „Челси“. Отборът се затрудняваше със „Суонси“, а Моуриньо побесня, че медицинският му щаб влезе да помогне на Еден Азар и така „открадна“ от времето. Първо напсува вулгарно докторката Ева Корнейро, а след това я разкритикува по телевизията. Дамата напусна „Челси“, заведе дело, което беше приключено с извънсъдебно споразумение.

25 октомври 2015 г. – „Ъптън Парк“

Венгер беше прав, ти си шибаняк!“ Неофициално това са думите, които съдията Джон Мос е казал на Моуриньо. Специалния дълго го обиждаше, докато реферът се реши да го изгони на трибуните в мача с „Уест Хем“. След това португалецът атакува съблекалнята на реферите. Накрая Моу пак бе глобен с 50 000 паунда.

27 ноември 2016 г. – „Олд Трафорд“

Отново Джон Мос, отново „Уест Хем“ и отново червен картон за Моуриньо. Този път за гневно хвърлена бутилка от минерална вода по терена.

Какво ще се случи през новия сезон? Сериалът „Лошия Моу“ обещава да още по-интересен, нищо че има само един сценарист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят