Жоро Енергията с лекота печели избори и състезания по мотокрос

На Георги Недев нищо не му се опира- нито печеленето на избори, нито решаването на обществени проблеми, нито победите в мотокроса. Умее да извлича омайни мелодии от различни инструменти и да изиграва драматични роли с комедиен чар.

25-годишният мъж е най-младият общински съветник във Велико Търново. Благодарение на своя хъс и енергиен заряд, Недев умело успява да съчетава обществената си дейност със спортните изяви, следването в университета и работата си като графичен дизайнер.

Страстта му към моторите се зародила още в училище. Вече 8 г се занимава усилено с мотоциклетизъм, главно с мотокрос и ендуро.

“Това е много скъп спорт за практикуване. Сблъсквам се с изключителни трудности през всичките тези години, но това не пречи на желанието ми да се развивам. Налагало се е да работя тежък физически труд- цепил съм дърва, пренасял съм трупи, работил съм по строежи. Неведнъж са ме ощетявали: заработил съм честно 120 лв., а ми подхвърлят 100 с репликата: „Е, 20 остават за мен за кафе”. Налагаше се да тренирам в гористи местности, а на състезания отивах с кола и ремарке, докато богатите участници се появяват с лъскави кемпери”, разказва за перипетиите по пътя към спортните завоевания Георги Недев.

Напористият младеж с широка усмивка набляга на физическата подготовка. Тренира упорито на градския стадион, прави кросове до съседни села, кара колело. Не обича фитнес залите. Претърпявал е и сериозни контузии.

„Травмирал съм ставите и двете си рамена, а неотдавна претърпях сериозна операция на коляното. Въпреки това станах първи в последното състезание в клас МХ за непрофесионалисти в Главиница, Силистренско. Така е, когато човек е упорит, има голямо желание и се труди много”, категоричен е Георги Недев.

Стане ли въпрос за спорт, младият съветник може да говори с часове. Недев отскоро се радва на мощен мотор „Кавазаки”- 450 куб. см. Преди това е яхал по-слаби машини. Едва тази година успял да си купи и нов състезателен екип. Не крие, че е техничар. Заради това свое увлечение е оборудвал гаража си и ремонтира предимно мотоциклети, а от време на време и колите на приятели. Като завършил средното си образование, се хванал на работа в автосервиз.

Скоро обаче разбрал, че не иска да е чирак, а да работи самостоятелно. Междувременно бил приет да следва „Физическо възпитание” във Великотърновския университет.

„Имах фиксидея да живея в Америка. Заминах на студентска бригада отвъд океана. Там работех на три места. Започнах като чистач в аквапарк, но бързо ме направиха ръководител на групата. Сприятелих се с мексиканец, който ме заведе на мотокрос, запознах се с изкусни моторджии и карах по суперписта във Флорида. Страстта към моторите остана, а „фиксидеята” не можа да ме надвие”, споделя Недев.

Той обяснява, че за да стане един състезател шампион по мотокрос,  далеч не е лесна работа. „Трябва да си участвал във всички състезания и да събереш най-много точки. В града нямаме пригодени за мотокрос трасета. За лични тренировки използвам места, които не са във Велико Търново. Това е свързано с много разходи и въпреки това съм успявал да постигам неочаквано добри резултати. Сега се опитвам да напиша историята на този спорт в нашия град”, амбициран е Георги Недев.

Една от целите му като общински съветник е във Велико Търново да бъде изграден подходящ терен за този спорт, а младите надежди да покажат, че болярите са добри състезатели и мъжки момчета. Младият политически лидер се е отдал на графичен дизайн и изработва брандиране за спортни мотори. Амбицията му е да развие рекламната дейност в международен мащаб.

Георги Недев е треньор и има свой спортен клуб “SixSport”. Преди година и половина негова приятелка му казала, че едно момче иска да тренира мотокрос. Оказало се, че това е синът на кмета на Велико Търново Даниел Панов.

“Тогава се запознах с кмета, а момчето се оказа много талантливо. Родени сме в един и същ месец април, и сигурно затова и той като мен има бензин в кръвта. За моите възпитаници съм по-скоро ментор, отколкото треньор. За мен е удоволствие по време на състезания да им помагам да се съсредоточат и да мислят само за старта, а не за техническото състояние на мотоциклетите”, обясни Георги Недев.

Винаги се е палил по политически теми. В ГЕРБ намира много приятели. Днес вече е лидер на младежката организация на партията за област Велико Търново. Именно като председател на МГЕРБ го включват в листата за общински съветници на 33-то място.

Георги Недев живее в бащиния си дом в град Дебелец, който е на около 3 км от Велико Търново. „Баба ми, която аз не познавам, защото е починала 2 г преди да се родя, е била обаче забележителна жена. Занимавала се е с театрална самодейност. Аз също съм участвал в читалищни постановки, но като ми възложат да играя драматична роля, незнайно как я превръщам в комедийна. Една нощ я сънувах и бях чувал от родителите ми, че когато сънуваш починал близък човек, трябва да отидеш на гроба му. Когато се озовах там, останах поразен като прочетох на паметната плоча, че е починала на същата дата, на която аз след 2 г съм се родил – 26 април. Вярвам в знаците на съдбата и се опитвам да ги разчитам”, споделя Недев.

По време на последните местни избори младежът помагал най-вече Даниел Панов да спечели втори мандат. Радва се, че има принос в „събарянето” на червения бастион в Дебелец и след 25-годишно управление на БСП, сега градът е под ръководството на ГЕРБ.

„Бях изключително изненадан, когато се озовах в местния парламент с голяма преференциална подкрепа. По време на предизборната кампания много хора от Дебелец ме питаха как да ме подкрепят, защото съм им помагал по един или друг начин. Лично аз не агитирах активно за себе си, а за общата кауза, затова и бях изненадан от резултата, но и разбира се щастлив, че хората ме подкрепят!”, признава Георги Недев.

Най-младият местен парламентарист в болярския град се опитва да предава от своята неизчерпаема енергия и позитивизъм на колегите си от Общинския съвет.

“Трябва да се стремим да бъдем още по-добри и да взимаме само и единствено полезни за Велико Търново решения”, убеден е Недев.

Любопитно е, че младежкият лидер споделя страстта си към китарата с предшественика си на този пост Деян Хаджийски. Георги Недев 8 г е учил в музикална паралелка китара. В продължение на 4 г е свирил на тамбура, справя се и на пиано.

„Напоследък често ме обзема вдъхновение, грабвам китарата и свиря класически пиеси, а тази музика ме кара да настръхвам. Усещам, че съм позагубил техниката и затова възнамерявам да взема малко частни уроци. От напрежението се разтоварвам и с екстремни спортове”, доверява Недев.

През зимата често кара ски и сноуборд, а наскоро осъществил дългогодишната своя мечта да скочи с парашут.

Напълно заслужено вече говорят за него като за Жоро Енергията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Репортажи