Русия представи ракетата „нарушител“ на пакта със САЩ 9М729 накара Вашингтон да обяви, че излиза от подписания през 1987 г. договор с Москва

Швейцарският WWF с намеса в държавната политика за туризма „Зелената“ офшорка пробутва на Министерския съвет стар и манипулативен доклад за Пирин. Вместо ски предлагат археологически екскурзии и фото разходки

Висока лавинна опасност през следващите дни, ПСС съветва да бъдем внимателни в планината

Здравето опасно за българските лекари Поне четири са нападенията в спешни центрове последните дни

Ердоган: Развитието на отношенията между Русия и Турция влияе позитивно на регионалната сигурност

Депутатите узакониха проверки на публикации (обзор) Комисията за защита на личните данни има право да влиза в медии и да рови в компютрите на журналистите

Осигуряване след пенсиониране и облекчения за деца

Нинова покани Ахчиева в телевизията на БСП

3 млн. души губят акциите си от приватизацията АИКБ настояват да се оттегли предложението

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 януари 2019

Българско дружество купи банка в Молдова Холдинг “Доверие” взима 64% от Moldindconbank

GPS координати на всяка къща и блок Доброволно ще казваме религия, етнос и здравно състояние

Кери към Тръмп: Подайте оставка Спирането на работата на правителството било срамно

Путин: Русия и Турция продължават да реализират големи проекти и всичко върви по план

Връщат заменките с новия закон за земята Целият бранш против предложените от аграрното министерство промени

Журналисти си „купиха“ гласове в Пазарджишко, полицията спипа продавачите

Журналисти разкриха случай на търговия с вот в пазарджишко село и дори успяха да си „напазаруват“, преди полицията да арестува търговците на гласове.

Два дни преди изборите екип на bTV посетил няколко села в региона уж като представител на малка партия, без да се уточнява коя, в „търсене“ подкрепа за предстоящия вот.

Местен партиен активист е категоричен – прекалено късно е за уговорки. „Нямате шанс тук, без населеното място всичко е платено, готово е, въпросът е уреден. Тези работи по-рано се уреждат”, казва мъжа.

sdasfgdyНо ситуацията в ромските махали е съвсем различна – там предизборното ухажване е в разгара си. Хората казват, че вече са ги агитирали за определен кандидат, но отказали заради ниската цена.

Журналистите решават да проверят късмета си. В с. Черногорово разбират, че ромско семейство е в този „бизнес” и имало опит. Хората от него казват, че преди две години са платили по 40 лв. за глас.

Екипът се среща с Мариана, която изготвя списъците с имена. „Направихме списък, ама някой каза на кмета и той дойде и ни го взе”, казва тя пред камерата. Кметът взел направения списък, като казал, че ако не е за конкретен кандидат, ще го унищожи.

Търговците на гласове уверяват, че не искат да загубят клиенти и бързо ще направят нов списък. Докато чакат, журналистите научават, че кметът на селото е влязъл в ромската махала и агитира в деня за размисъл. Хората казват, че кметът щял да определи за кого да се гласува.

Същата вечер журналистическият екип си прави среща с търговците на гласове. Те предават списъка, но в този момент са арестувани от органите на реда. В суматохата те късат на парчета и хвърлят направените списъци.

Списъкът, който е бил в кмета на Черногорово, пък изчезва безследно. Кметът също.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.