Журналист описа читалища в единствен брой на вестник

Вестник в хиляден тираж и с единствен брой, посветен на работата на читалищата в община Велики Преслав, издаде навръх Деня на будителите Росица Стайкова. Тя е журналист с дълъг стаж, но от година се наложило да работи като секретар на читалище "Самообразование" в преславския кв."Кирково".

Така разбрала колко важна е ролята на тези малки културни средища. "Обичам си първата професия, искам да я упражнявам и нямаше нищо по-логично от това за големия празник да издам вестник", казва Росица.

За седмица успяла да събере информация и снимки за постиженията и наградите на всички 12 читалища в община Велики Преслав. Към 1500 малки и големи самодейци, библиотекари и читалищни настоятели са свързани с тях.

Намерили се и дарители да подкрепят излизането на вестника, защото в днешно време той е скъпо удоволствие. Е, един се отказал, но вестникът пак излязъл, а ако се наложи Роси ще покрие със заплатата си неговия дял. В петък сутринта, когато разпространявала страниците сред колегите си, плакала. "Интересът към вестника ме разчувства, всеки иска да го вестника", казва тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони