Жълт код: Жеги ще ни морят и в понеделник

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт предупредителен код за горещо време за по-голямата част на страната утре, понеделник, 29 юли. 

Очакват се жеги с максимални температури над 35°С.

Предупреждението не се отнася за крайните източни и крайните западни региони на страната, с изключение на районите около долината на Струма, където жълтият код също е в сила.

ще бъде предимно слънчево. След обяд над Северна България ще започне да се развива купеста, към вечерта над Централна Северна и Североизточна и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Явленията в североизточните райони ще продължат и през нощта срещу вторник и ще са временно интензивни. 

Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 33° и 38°, в София - около 33°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд главно по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността и към вечерта на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Явленията ще продължат и през нощта срещу вторник и ще са временно интензивни. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще бъде с купеста облачност, но само на изолирани места, главно в Стара планина ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е предимно умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето