Жълт код за силен вятър в 25 области на страната

Снимка: Архив

Жълт код за силен вятър е обявен в 25 области в страната. Това сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението е в сила за областите: Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-област, София-град, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен. Ще духа силен северозападен вятър с пориви до 22 - 24 м/сек.

Предупреждение от първа степен за валежи сняг е в сила за територията на 27 области в страната. Предупреждението е в сила за областите: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София-област, София-град, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. Ще вали обилен сняг и ще се образува снежна покривка около 20 см. В комбинация с умерен вятър ще има виелици и образуване на преспи. В районите до Стара планина ще вали сняг, който през нощта срещу четвъртък ще се усили, като ще завали сняг и в районите до Дунав. Ще се образува снежна покривка и ще има виелици и образуване на преспи.

В областите Ямбол и Бургас ще вали дъжд, а в Странджа - дъжд и сняг.

По Черноморето е в сила и предупреждение за силен вятър по крайбрежието. Ще духа силен западен вятър с пориви 14 - 17 м/сек.

Коментари

Задължително поле