Жълт код за сняг и поледици в 23 области

ток, сняг

В 23 области в страната е обявен жълт код за сняг и поледици за днес. Изключение правят София и югозападните райони. Снеговалежът, в съчетание с вятъра, води до навявания. Очаква се нова снежна покривка между 10 и 20 см.

Ограничава се движението на камиони над 12 т. по републиканските пътища в областите Разград и Русе поради силен снеговалеж.

Днес и утре, заради труднопроходимите пътища и ниските температури, учениците в силистренската община Главиница няма да ходят на училище, информира БНР. Заради силния вятър, в района има затворени пътища. Ограничено е движението от Силистра към Тутракан за тежкотоварни автомобили над 12 т. Затворен за движение за всички моторни превозни средства е пътят Исперих - Стефан Караджа - Тутракан. От вчера в област Силистра е обявена и грипна епидемия.

Обстановката по пътищата в Хасковска област се усложнява заради снеговалеж. Забранено е движението на камиони над 12 т. по пътищата: Хасково - Стара Загора, Хасково - Кърджали през Мост и Гълъбово-Симеоновград-Харманли. Удължена, до 19 януари, е ваканцията на три училища в община Ивайловград заради заледените и труднопроходими пътища в района.

Кметът на Рудозем издаде заповед превозните средства в общината да се движат задължително с вериги поради продължаващите интензивни снеговалежи.

Усложнена е обстановката в родопската част на област Пазарджик. Цялата налична техника на снегопочистващите фирми е на терен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България