Забавачка въведе игри в дъжда

Детска градина "Пинокио" в Бургас е въвела интересни иновации за родители и деца. Едно от нововъведенията са игрите в дъжда. Всеки малчуган е екипиран с дъждобранче, гумени ботушки и топло гащеризонче. Така лошото време не е причина децата да остават дълго време в затворени помещения, дори навън да ръми.

Родителите им пък могат да участват активно във възпитателния процес. Те имат пълен достъп до градината, както и правото да присъстват в групата на детето си, да помагат с храненето и обличането. Идеята е те да бъдат част от екипа на градината, да бъдат в помощ на учителите и пример на децата, обясни директорката на детското заведение Таня Чолакова.

Децата от "Пинокио" имат възможност да се забавляват на приказни пътечки, сензорна пътека, колички, пързалки, люлки и катерушки, да играят с музикални кутии, да отглеждат растения в малката био градинка, да се обучат чрез магнитни дъска.

Всички играчки, масички и столчета в детската градина са дървени, за да отговарят на най-високите еко изисквания.

Освен това шишетата на всяко дете могат да се рециклират, а пантофките са заместени с терличките на баба от естествена вълна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България