Забавили обществени поръчки за границата (обзор)

Снимка: Архив

Организирането и провеждането на 31 обществени поръчки в МВР са забавени. Пуснати са само 9 от тях, които трябва да се осъществят с отпуснатите от ЕС 160 милиона евро за охрана на външните граници. Това съобщи служебният вътрешен министър Пламен Узунов.

До 19 януари тази година МВР не е организирало, не е обявило, нито е провело, необходимите планирани 31 обществени поръчки. В периода от 19 до 25 януари тази година са обявени първите девет поръчки при ускорени срокове. Предстои обявяването на още 22 обществени поръчки“, каза министър Пламен Узунов. Преди време от МВР обявиха, че част от парите ще отидат за купуване на автомобили, компютърно оборудване и развитие на интегрираната система за наблюдение по българотурската граница.

Според Узунов основният проблем за забавянето бил липсата на време за провеждане на процедурите и избор на изпълнител. Това пък се дължало на липсата на административен капацитет и на организационни проблеми. Узунов заяви, че новите обществени поръчки ще се провеждат при максимална прозрачност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.