Застраховки вървят ръка за ръка с ипотечния кредит Отказват плащане, ако скриете заболяване

Силвия Великова: Оставам в БНР, няма да се откажа сама от работата си Усещането "да си задраскан", е ужасно, заяви журналистката

Кражби на скъпи играчки от магазин в столичен мол, участва и дете

Платиха 700 000 евро за най-скъпото ново Bentley Цената на модела Flying Spur First Edition скочи над три пъти в търг на Елтън Джон

Пасторът на Джок Полфрийман: Има право на втори шанс, защото ясно осъзнава какво се е случило Не очакваше да бъде пуснат на свобода, беше отчаян, заяви пастор Иводор Ковачев

Президентът Радев се срещна с изпълняващия длъжността посланик на САЩ у нас Джъстин Фридман

Лив Тайлър отново с главна женска роля В епоса “Към звездите”

Тайфунът „Тапа“ в Япония рани четирима души

Кога човек е като кабинет по биология?

Засилено полицейско присъствие по пътищата заради трите почивни дни

Стрьомстад – яхти, цветя и… българи

Амелия-Мира остава непобедена в „Игри на волята”

Катастрофа на магистрала „Тракия“, движението след Пловдив е затруднено

Фейсбук преустанови действието на десетки хиляди приложения заради риск за личните данни

„Ферари“ мачка и на виртуалната Формула 1

Забравили обявяването на училища с национално значение

Министърът на образованието в оставка Меглена Кунева не е внесла в Министерския съвет проект на решение за обявяване на училищата с национално значение в предвидения в закона срок до 1 ноември миналата година. Това става ясно от парламентарен въпрос на група депутати от ГЕРБ, сред които и председателят на комисията по образованието и науката в Народното събрание Милена Дамянова.

Седемте народни представители посочват, че не е спазен пар. 9, ал. 2 от Преходните и заключителни разпоредби в новия Закон за предучилищното и училищното образование.

В него е предвидено до 1 ноември 2016 г. всички заварени към влизането в сила на закона училища с национално значение по смисъла на Закона за народната просвета да бъдат обявени за такива по смисъла на новия.

Решение за това трябва да вземе Министерският съвет по предложение на министъра на образованието. Вносителите на въпроса обаче посочват, че до момента такова решение не е прието и питат Меглена Кунева за причините за неизпълнението на посочения срок и кога предложението ще бъде внесено.

„Един от принципите на Закона за предучилищното и училищното образование е запазване и развитие на българската образователна традиция. В тази връзка той отдава специално внимание на училищата с национално значение“, посочват народните представители.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Тра ла ла!Тя разбира от атомна енергия иевропейско комисарство.

  2. Правилно ще бъде вече да се казва не г-жа „Йес“, а г-жа „Къш от тука“.

  3. Как да мисли за образованието тази госпожа когато й се изплъзва възможността за тлъсти хапки…

  4. Ама, много е секси тази мадам „Yes, Sir“, бе!!! Само като погледнах снимката, и взе да ми става …….(едно нещо, де)!!!! Еееех, всяка вечер я сънувам!!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.