Забрана на реституцията предлага Фандъкова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще поиска да се наложи пълна забрана на реституцията в кварталите на София, съобщи самата тя пред журналисти.

Фандъкова заяви, че ще постави въпроса на среща с министъра на земеделието Румен Порожанов. „Трябва да има цялостно спиране на този процес на възстановяване на земеделски земи в кварталите на София. Защото, знаете, срокът по закон е изтекъл още през 1997 г. След това е удължаван вече 20 години“, обоснова се Фандъкова. Нейното мнение е, че който е имал наистина право, отдавна е възстановил земите си, а сега реституцията създава само възможности за далавери.

Повод за изказването на кмета стана последният случай, при който част от метростанция „Младост 3“ се оказва частна собственост след съмнително връщане на земеделска земя в реални граници. Фандъкова коментира, че засега случаят изглежда като пълна фалшификация на документи. Тя е изискала цялата документация от районния кмет на „Младост“ Десислава Иванчева.„От това, което виждаме, имаме основание да сезираме веднага прокуратурата. Компетентните органи ще преценят дали има престъпление“, каза още Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България