Фандъкова: Правителството отпусна 151 млн. лева за реконструкция на централната градска част

Швейцария дари противопожарен автомобил на община Кресна

Бойко Борисов: Столична община да помисли да направи скъпа зона в центъра

Полицаи спряха от продажба 350 кг захарни и шоколадови изделия с изтекъл срок на годност

Георги Икономов: Името Банско е разпознаваемо в Бурса и е предпочитана туристическа дестинация

Президентът Радев наложи вето на Закона за КТБ

Ферари има два рождени дни Ако беше жив, Енцо щеше да навърши 120 г.

Цветан Цветанов: Жаблянов се държа все едно е номиниран за председател на БСП

Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституционно

110 депутати решиха оставката на Валери Жаблянов

Съдът отложи първото заседание по делото срещу Владо Плацентата

Арестуваха двама, ограбили казино и бензиностанция с пластмасов пистолет

Владимир Тошев: Ако изказването на Жаблянов не е комунистическа тирада и той не е дървена комунистическа глава, аз се извинявам

Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Забраняват каруците преди европредседателството Взимат конете на нарушителите и ги използват в програма за лечение на деца

Снимка: Архив

Столичната община работи по идеята за забрана на каруците в София, която да се въведе преди българското председателство на Съвета на Европейския съюз. В момента с въпроса се занимава работна група в общината. „До края на годината се надяваме, че това ще бъде факт: наредбата да бъде в сила и от 1 януари каруците да бъдат забранени“, обясни общинският съветник Симеон Славчев.
„Имаме политически консенсус. Допитали сме се и до всички районни кметове в столицата. Те са на същото мнение, че движението на каруци на територията на Столичната община трябва да се спре“, допълни Славчев. Според действащите наредби този вид возила могат да се движат свободно в града, но без да навлизат в центъра.
С въвеждането на новата забрана, нарушителите ще бъдат санкционирани като им се отнемат конете. Няма да бъде взимано животното, а не каруцата, защото е лесно човек да си сглоби нова, аргументира се Славчев. По думите му, конфискуваните коне ще бъдат използвани в програма за лечение на деца.
Забраната ще важи за София, а не за околните села. „Говорим само за ринга от вътрешната страна на околовръстният път“, уточни общинският съветник.
Той обясни, че заедно с наредбата трябва да има и промени в Закона за движение по пътищата.

„В момента работим с народни представители, които да внесат тези промени в закона и да не се бие закона с наредбата“, каза още Славчев. По думите му, независимо дали до 1 януари ще има промени в закона, наредбата може да бъде факт.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Политическа воля да не ни се виждат насpaните зaдници… Ми заведете ги в правец, както правеше тато… Или дайте пари на хората да си оправят каруците и се похвалете, че сте инвестирали в наистина екологичен транспорт…

  2. Защо не се направят каруцо-алей (нещо като велоалейте) така ще се даде възможност дори да се превозват пътници с каруците, ще се облекчи градският транспорт и най-важното силно намаляване на вредните газове, ще се стеснят широките булеварди каквато е и препоръката на някакъв “супер специалист”.

    1. Чудесна идея пич! Истински хипстър! Отиваш по-далеч даже от тези дет направиха велоалеи върху мрамора на ндк.

  3. Как ще спират каруците,бе1 къде е Къна от Елзинскиот комите!? Дискриминацияяяяяя!

Отговорете