Забуксува дело срещу частен съдебен изпълнител в Шумен

Състав на Окръжен съд - Шумен, председателстван от съдия Румяна Райкова, върна на прокуратурата делото срещу частния съдебен изпълнител Асен Тонев. Това се случи по време на разпоредително заседание, продължило близо 4 часа в понеделник. Делото се връща на прокуратурата, заради пропуски в разследването и наличието на пороци в обвинителния акт, които са съществени и нарушават правото на защита на подсъдимия, съобщават от пресслужбата на съда.

Делото бе внесено в Окръжен съд-Шумен в края на месец февруари и се съдържа в 91 тома. Асен Тонев беше предаден на съд за длъжностно присвояване в особено големи размери - 321 109 лв., които постъпили в специалната му сметка по 18 изпълнителни дела. Обвинен е и за избягване установяването и укриване на данъчни задължения. С парите в специалната сметка, постъпили от длъжници, той нямал право да се разпорежда за нищо друго, освен за удовлетворяване вземания на кредитори. Тонев е наказван няколко пъти за нарушения от Камарата на частните съдебни изпълнители с порицание и глоби.

Определението за прекратяване на съдебното производство и връщане на делото на фазата на досъдебното производство подлежи на протестиране и обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право