18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Елчин Сангу е в творчески отпуск

Убивай българи – Калпакчиев е насреща Хелзинкският комитет помогнал за освобождаването на Полфрийман

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Бащата на Полфрийман: Надявам се да се върне колкото се може по-скоро

Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

София ще има детска поликлиника Събират на едно място лекари от различни специалности

Комисията за регулиране на съобщенията също установи нарушения при спирането на програма „Хоризонт”

Обмислят нови акцизи за горивата

Заведенията и търговските обекти в Стара Загора и Кърджали без нито едно нарушение

На територията на областите Стара Загора и Кърджали няма констатирано нито едно нарушение по време на проверките на 95 заведения и търговски обекти, извършени през месеците октомври, ноември и декември 2016 г. по разпореждане на Апелативна прокуратура-Пловдив за спазване на забраната за продажба на алкохол на непълнолетни и пушене в закрити обществени места.

По време на съвместните акции с регионалните здравни инспекции и РУ на МВР са проверени общо 645 заведения и търговски обекта на територията на апелативния съдебен район-Пловдив, включващ 6 области. В две от тях не са установени нарушения, въпреки че в област Кърджали са извършени 72 проверки, а в Старозагорския регион – 23.

В другите 4 области са констатирани общо 28 нарушения, издадени са 25 акта за административни нарушения срещу физически лица и 1 срещу юридическо лице, изготвени са 12 наказателни постановления и са връчени 11 предписания на собственици на търговски обекти и заведения.

След извършените 199 проверки в област Пловдив са съставени 11 акта на 11 лица за пушене в закрити обществени места и са издадени 7 предписания на собственици на заведения за осигуряване на стриктно спазване на забраната за тютюнопушене. В област Хасково са съставени 7 акта на физически лица за нарушаване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места след извършени 213 проверки, а в област Смолян – 5 акта за същото нарушение, констатирано след 118 проверки на заведения и търговски обекти.

В Пазарджишка област са констатирани 2 нарушения за пушене от клиенти в заведения, съставени са 2 акта и е издадено наказателно постановление за глоба от 300 лв. след 20 проверки.
Нарушенията според Апелативна прокуратура-Плоддив са намалели значително в сравнение с инспекции от предишни периоди и това е следствие на засиления контрол.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.