Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Заведенията и търговските обекти в Стара Загора и Кърджали без нито едно нарушение

На територията на областите Стара Загора и Кърджали няма констатирано нито едно нарушение по време на проверките на 95 заведения и търговски обекти, извършени през месеците октомври, ноември и декември 2016 г. по разпореждане на Апелативна прокуратура-Пловдив за спазване на забраната за продажба на алкохол на непълнолетни и пушене в закрити обществени места.

По време на съвместните акции с регионалните здравни инспекции и РУ на МВР са проверени общо 645 заведения и търговски обекта на територията на апелативния съдебен район-Пловдив, включващ 6 области. В две от тях не са установени нарушения, въпреки че в област Кърджали са извършени 72 проверки, а в Старозагорския регион – 23.

В другите 4 области са констатирани общо 28 нарушения, издадени са 25 акта за административни нарушения срещу физически лица и 1 срещу юридическо лице, изготвени са 12 наказателни постановления и са връчени 11 предписания на собственици на търговски обекти и заведения.

След извършените 199 проверки в област Пловдив са съставени 11 акта на 11 лица за пушене в закрити обществени места и са издадени 7 предписания на собственици на заведения за осигуряване на стриктно спазване на забраната за тютюнопушене. В област Хасково са съставени 7 акта на физически лица за нарушаване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места след извършени 213 проверки, а в област Смолян – 5 акта за същото нарушение, констатирано след 118 проверки на заведения и търговски обекти.

В Пазарджишка област са констатирани 2 нарушения за пушене от клиенти в заведения, съставени са 2 акта и е издадено наказателно постановление за глоба от 300 лв. след 20 проверки.
Нарушенията според Апелативна прокуратура-Плоддив са намалели значително в сравнение с инспекции от предишни периоди и това е следствие на засиления контрол.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.