На 11 декември 2018 да почерпят

Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Заведенията и търговските обекти в Стара Загора и Кърджали без нито едно нарушение

На територията на областите Стара Загора и Кърджали няма констатирано нито едно нарушение по време на проверките на 95 заведения и търговски обекти, извършени през месеците октомври, ноември и декември 2016 г. по разпореждане на Апелативна прокуратура-Пловдив за спазване на забраната за продажба на алкохол на непълнолетни и пушене в закрити обществени места.

По време на съвместните акции с регионалните здравни инспекции и РУ на МВР са проверени общо 645 заведения и търговски обекта на територията на апелативния съдебен район-Пловдив, включващ 6 области. В две от тях не са установени нарушения, въпреки че в област Кърджали са извършени 72 проверки, а в Старозагорския регион – 23.

В другите 4 области са констатирани общо 28 нарушения, издадени са 25 акта за административни нарушения срещу физически лица и 1 срещу юридическо лице, изготвени са 12 наказателни постановления и са връчени 11 предписания на собственици на търговски обекти и заведения.

След извършените 199 проверки в област Пловдив са съставени 11 акта на 11 лица за пушене в закрити обществени места и са издадени 7 предписания на собственици на заведения за осигуряване на стриктно спазване на забраната за тютюнопушене. В област Хасково са съставени 7 акта на физически лица за нарушаване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места след извършени 213 проверки, а в област Смолян – 5 акта за същото нарушение, констатирано след 118 проверки на заведения и търговски обекти.

В Пазарджишка област са констатирани 2 нарушения за пушене от клиенти в заведения, съставени са 2 акта и е издадено наказателно постановление за глоба от 300 лв. след 20 проверки.
Нарушенията според Апелативна прокуратура-Плоддив са намалели значително в сравнение с инспекции от предишни периоди и това е следствие на засиления контрол.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.