Заведения длъжници в Слънчев бряг се разделиха с оборотите си

НАП

Данъчните иззеха компютърни конфигурации от обекти в Созопол

Заведения в курорта Слънчев бряг с просрочени задължения към НАП се разделиха с оборотите си през уикенда след прилагане на мярката изземване на средства от каси на длъжници. Тези действия се прилагат от Националната агенция за приходите и то нееднократно, към лица, които отказват доброволно да погасяват своите просрочени задължения, а същевременно осъществяват търговска дейност, която акумулира приходи. От приходното ведомство в Бургас коментираха, че от тази непопулярна мярка произтича дисциплиниращ ефект, който се изразява в това, че задължените лица осъществяват контакт с НАП и предлагат начини за поетапно, разсрочено погасяване на натрупаните задължения.

В хода на засиления контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство по време на активния летен туристически сезон през последните три дни бяха проверени и търговски обекти в Созопол, от които са иззети компютърни конфигурации с цел проследяване на паричните потоци и установяване на реалните обороти.

През изминалата нощ звеното „Фискален контрол“ в Бургас извърши проверки и на всички търговски обекти, намиращи се на Летище Бургас. Установено е едно нарушение - в заведение, което предстои да бъде запечатано. Останалите 10 кафенета, заведения за хранене и сувенири са спазвали изискванията на закона, показват резултатите от контролните действия на летищния комплекс.

По Южното Черноморие от началото на месец юни са извършени над 3000 проверки. Данъчните отбелязват спад на нарушенията в сравнение с миналото лято, ръст на оборотите и значително подобряване на фискалната дисциплина по българското крайбрежие.

Коментари

Задължително поле