Заветът на Кловис – най-известният фен на Бразилия

Помните ли Кловис Фернандес? Онзи възрастен фен на Бразилия с прошарен мустак, който беше прегърнал копие на световната купа и плачеше след загубата на „селесао“ от „Германия с 1:7 на Мондиал 2014. Той е най-известният бразилски футболен фен. Посещава седем поредни световни първенства и безкористно подкрепя националния в добро и лошо. И така до 2015-та. Тогава Кловис губи живота си след 9-годишна битка с рака. Последният му голям турнир е именно домашният Мондиал през 2014 г., където Бразилия отпада със срамното 1:7. Преди да си отиде от този свят Кловис става едно от най-разпознаваемите лица по стадионите. Превръща се в символ на безграничната любов към петкратните световни шампиони. Него вече го няма, но синовете му Франк и Густаво продължават завета му. Сега са в Русия. Със себе си носят популярното копие на световната титла, но и голямата шапка на своя баща.

"Татко стана известен по време на онзи мач с Германия - разказва Франк, единият от двамата сина на Кловис. - Камерите от мача го снимаха как плаче. Татко не можеше да се разхожда спокойно по улиците още от следващия ден. Всички го спираха за снимка."

Първоначално Кловис започва битка с рака. Води здравословен начин на живот, но няколко месеца преди кончината му спира с химиотерапията. Прекарва последните седмици от живота си у дома при своето семейство.

"Когато баща ми почина, организирахме парти - добавя Густаво, другият син на Кловис. - Изпихме 50 литра бира и изядохме 20 големи пици. Защо да бъдем тъжни? Татко си отиде като звезда! Имаше страхотен живот и сме сигурни, че не искаше да има тъжни лица на неговото погребение."

Световното в Русия е първото, на което Франк и Густаво са без своя баща.

Заветът на Кловис – най-известният фен на Бразилия

"Сигурни сме, че татко е с нас, чувстваме го - каза Франк, целувайки едновременно копието на титлата със своя брат Густаво. - Той обичаше Бразилия повече от всичко и беше така, докато смъртта не ги раздели.“

Синовете на Кловис Фернандес продължават оттам, откъдето известният им баща спря. И ще носят по целия свят любимия му трофей.

Снимки: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят