Загиналата в метрото жена сама скочила пред мотрисата, машинистът – при психолог

46-годишната жена, която беше прегазена днес в софийското метро, се е хвърлила сама под влака на станция „Жолио Кюри“. Това ясно се вижда на видеозаписите от камерите, съобщи изпълнителният директор на столичния метрополитен Стоян Братоев по БНР.

„Жената си върви по перона, оставя си чантата на пейките, застава до стената и когато влака се показва на станцията, засилва се и буквално скача пред него – удря се в стъклото на влака отпред. Не мога да ви кажа какви са подбудите, каква е причината, нищо не мога да кажа“, коментира Братоев.

По думите му, машинистът е действал по процедурата и е спрял влака. „Машинистът е сменен, пратен е на психолог, както си му е реда. Жалко. И той човека се е притеснил. Видях го в какво състояние беше“, каза шефът на „Метрополитен“.

След инцидента за няколко часа следобед беше спряно движението на метровлаковете в участъка между „Младост“ и Националния стадион „Васил Левски“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.