Загинал и двама ранени при три катастрофи в Разградско

Снимка: Архив

За един загинал и двама по-тежко ранени  при три  общо катастрофи през почивните дни, съобщават от полицията в Разград.

Трагедията със загинал млад водач е станала на пътя Русе-Разград в съботния ден. 27-годишният Я.М. от Варна шофирал „Сеат Леон” и изгубил контрол над автомобила, който се завъртял и навлязъл в другата лента. Там колата се ударила в „Опел Сигнум”, управляван от 33-годишен мъж от Русе.

Ранени били шофьорът на варненската кола и пътуващият с него 35-годишен мъж, които били откарани в спешното отделение на разградската болница. Водачът на автомобила починал, а спътникът му бил приет за лечение в интензивното отделение, уточняват от полицията в Разград. Пострадалият пътник е с политравма и временна опасност за живота, допълват от областната дирекция.

Малко по-късно в съботния ден на същия път е катастрофирал и „Сузуки Гранд Витара”, управляван от И.И. (41 г.) от Шумен. По първоначални данни инцидентът е станал заради несъобразена с пътните условия скорост при мокра настилка. На прав участък водачът загубил контрол над колата, която излязла от пътя и се преобърнала. Шофьорът е изпаднал в комоцио. Имал и счупен прешлен. Няма опасност за живота на пострадалия, който бил с отрицателна алкохолна проба.

Без тежки травми се разминал и инцидент с неправоспособен 18-годишен младеж в град Цар Калоян. Към 22,15 часа в неделния ден момчето предприело изпреварване на завиваща кола, при което се блъснало в лявата предна врата, а после и в дърво. Ударената кола, „Фолксваген Пасат”, също била управлявана от 18-годишен. И двете момчета се отървали без сериозни травми, но по колите били нанесени щети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право