Задава се български финал в Лас Вегас

Български финал се задава на тенис турнира в Лас Вегас. Националки за „Фед къп“ са на крачка от решителния сблъсък, а надпреварата е с награден фонд 60 000 долара.

По-тежък полуфинал изигра Елица Костова, която се нуждаеше от три сета, за да елиминира представителката на домакините Мартина Матеаш. След маратонски мач, продължил 3 часа и 32 минути нашето момиче се поздрави с успеха - 4:6, 6:2, 7:6. Следващата съперничка на Елица ще е словачката Анна Шмидилова.

Сесил Каратанчева пък се справи с лидерката в схемата Луиза Чирико (САЩ), която успя да вземе само сет на българката – 6:0, 6:1. За място на финала тя излеза тази нощ срещу 19-годишната мексиканка Рената Сарасуа.

А шведската тенисистка Юхана Ларшон призна, че е с различна сексуална ориентация в телевизионно предаване. „Пазех тайната две години, заради спонсорите ми – призна скандинавката, която е 80-та в световната ранглиста. - Страхувах се от тяхната реакция.“

Ларшон разбрала късно, че е лесбийка, защото е била фокусирана върху тениса и не обръщала внимание на останалите емоции.

„Реакцията на майка ми беше невероятна – продължи Ларшон. - Каза ми, че ме обича без значение дали се виждам с жени или не.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт