Задържаните в нелегалната тютюнева фабрика остават в ареста

Поне 2-3 месеца са изкарали изолирани външните работници

Поне от 2-3 месеца е работела н елегалната фабрика за тютюн в разградското село Каменово , в която, зад затворени врати и изолирани от външния свят, са били държани работниците от Благоевградско.

В базата и втори склад са намерени около 420 кг нарязан тютюн, готов за продажба, както и тон балирани тютюневи листа.

Както „Труд” съобщи, фабриката беше разкрита миналия четвъртък. Бяха арестувани петима, които вече са с мярка „Задържане под стража”, постановена от Районния съд в Кубрат.

До разбиването на групата се стигнало след проверка на кола „Форд Галакси”, в която имало 15 кг нарязан тютюн. Зад волана на автомобила е бил 30-годишният Емин Ф. В имот, водещ се на жена му и ползван от него, била базирана и фабриката, за която от полицията и прокуратурата съобщиха, че е професионално оборудвана. Вътре имало видеонаблюдение, шумоизолирана, вентилационна система, наред с нужните съоръжения и машини за производството.

Работниците в частната фабрика живеели в помещения, където имало столова и създадени всички условия да не напускат работното си място и да не бъдат забелязани от хората от селото.

Там, в процес на работа, са били заловени трима от Благоевградско - братята Аюп и Юсеин Х., 36-годишната Джемиле П., както и 19-годишният Зекерие М, който е от разградско село. Всички, заедно с шофьора, който ползвал втора къща за склад, са в ареста. Никой от тях не давал обяснения.

От полицията и прокуратурата засега не разкриват връзката на фабриката в Разградско с наетите работници от Благоевградско. Неофициално се коментира, че суровината идва от този край на България, а наетите били с професионален опит в тютюневия бранш. Предполага се, че и петимата задържани са били ръководени от бос от Южна България, който е наел и изпратил хората в Разградско.

От прокуратурата заявиха, че са в начален етап на работа и нямат такава информация. Събирането на доказателства продължавало.

Във вторник, в следобедните часове, ще се гледа мярката за задържане под стража на групата и в Окръжния съд в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право