Задържани са двама мъже, заподозрени в извършване на телефонни измами

Снимка: Архив

Двама мъже, заподозрени в съпричастност към извършване на телефонни измами, са задържани от полицията в Силистра, съобщават от МВР.

В петък привечер, пътувайки в посока Русе, служител на ОДМВР-Силистра забелязал след село Айдемир такси със сливенска регистрация. Колата е проверена от автопатрул, изяснено е, че в таксито пътуват М.П. (56 г.) и Р.Х. (46 г.) - жители на Сливен, и двамата с предишни криминални прояви.

Мъжете били отведени в РУ-Силистра, където в хода на полицейските действия е установено, че те са съпричастни към извършване на телефонни измами -  М.П. бил нает за шофьор от Р.Х., който изпълнявал ролята на куриер, не само на територията на Силистренска област, а също и в регионите на Хасково, Шумен, Сливен, Търговище и Русе. Извършената проверка показала, че двамата били отседнали в хотел в областния град предния ден, когато са получени 16 сигнали за опити за телефонни измами. Изяснява се произходът на средствата за разходите, направени от двамата, както и на парична сума, намерена в по-младия мъж, който е безработен.

Полицията работи по разследване на цялостната престъпната дейност, като се провеждат оперативно-издирвателни действия по установяване самоличността и на други лица, съпричастни към случая.

Коментари

Задължително поле