Жоро Шопа е задържан в Барселона заради укриването на Арабаджиеви

Жоро Шопа, сниман с Ветко Арабаджиев.

Георги Семерджиев, известен с прякора Жоро Шопа, е задържан в Барселона с Европейска заповед за арест, издадена от България. Той е вкаран в килия около 10,45 ч наше време вчера по обвинение, че е укривал в дома си в град Кабрера де Мар издирваните милионери Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Жоро Шопа е един от най-близките авери на изчезналия вдън земя кокаинов крал Евелин Банев-Брендо. Когато испанските полицаи влязоха в къщата му да търсят Арабаджиеви, те задържаха и Шопа, тъй като той бил обявен за издирване за наркотрафик от швейцарските власти. Впоследствие обаче от Берн не потвърдили, че искат българина и той бил освободен.

До 5 дни започва процедура за екстрадиция на Семерджиев у нас, също както и за Арабаджиеви, обясни Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. На въпрос на “Труд” тя отговори, че още не е ясно откога Шопа крие в къщата си милионерското семейство, търсено от Интерпол от края на август м.г. “Напълно възможно е няколко дни, след като бяха обявени за издирване, те да са се преместили там”, каза Арнаудова.

Делото срещу Семерджиев като ятак се води от Районната прокуратура и той може да получи присъда до 5 г. затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право