Задържан е мандраджия, доставял тютюн на разбитите фабрики за нелегални цигари

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече към наказателна отговорност 38-годишен мъж, собственик на цех, от който са били зареждани разбитите на 24.08.2018 г. фабрики за нелегално производство на цигари.

На Г.М. е повдигнато обвинение за това, че е държал акцизни стоки без бандерол - 1 700 кг тютюн, като предметът на престъплението е в големи размери, съобщиха от държавното обвинение.

В хода на разследването е установено, че като собственик на мандра в с. Калугерово, обл. Пазарджик, обвиняемият е организирал на територията й и цех, в който е извършвал нарязване и обработка на големи количества тютюн, който впоследствие е доставял на нелегалните фабрики, произвеждащи цигари на територията на гр. Горна Оряховица, гр. Тутракан и гр. Дупница.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като предстои да бъде поискано от съда вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което на Г.М. е повдигнато обвинение, е от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право