Задържан е съдружник на собственика, чието заведение беше потрошено, както и трима преки извършители

Снимки: Цветан Томчев

Няма да толерираме такива действия, каза Ивайло Иванов

"Ние сме в непрекъснат контакт още от снощи с прокуратурата, координираме нашите действия. След като съберем всички необходими доказателства ще докладваме на прокуратурата и в рамките на днешния ден се надявам, че ще има повдигнати обвинения." Това каза на извънреден брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов за атаката на столично заведение вчера.

"МВР и ръководството на държавата няма да допуснат и няма да толерираме такива действия. Ако имат някакви неуредени бизнес взаимоотношения, има законов ред, има съд, където могат да разрешат проблемите си. Но по този начин няма да стане и държавата ще отговори по всички възможни средства, които позволява законът. Такива действия няма да бъдат толерирани и това е недопустимо", каза главният секретар на МВР.

На въпрос защо не е подаден сигнал към полицията, Иванов отговори: "Те много добре знаят какви са им взаимоотношенията и какъв е проблемът. Не искам да изнасям данни от разследването. Факт е, че не е искано да се месят МВР и държавата, но ние се намесихме".

"Неуредените сметки не са свързани със самото заведение, а с други бизнес взаимоотношения", каза Иванов.

"Разследването е в ход. Ние ще проверим целия бизнес, защото не е нормално 2019 г. да има такива действия", каза още той.

"Трима от извършителите вече са известни, каза Иванов. Само единият от тях е криминално проявен, допълни още. Нека ги задържим всичките, въпрос на време е".

"Преди да се случат тези действия, въпросните извършители са били клиенти на заведението. Нападателите са били шестима, обясни главният секретар на МВР.

"Към момента са задържани трима от преките извършители и съдружник на собственика на заведението", заяви Ивайло Иванов.

"Ако с обственикът на заведението толкова се страхуваше, трябваше да се обади на МВР, а не да качва първо клип в социалните мрежи", каза по време на брифинга той.

Коментари

Задължително поле