Задържан за производство на дрога остава в ареста

Окръжният съд в Сливен остави в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" 41-годишен сливенец. Искането бе внесено от Окръжната прокуратура - съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас.

Иван Г. бе заловен с помагач, докато произвежда синтетична дрога в имот във вилната зона на града. По-късно при претърсване в апартамента му в кв."Българка" бяха открити прекурсори и други вещи, необходими за производството. По време на акцията бяха иззети около 31 гр. метаамфетамин, 1 гр. амфетамин, 5 гр. марихуана, както и 114 патрони от различен калибър, които държал без да има разрешително.

Срещу сливенеца са повдигнати три обвинения: за незаконно държане на наркотични вещества без разрешение с цел разпространение, в условията на продължавано престъпление, опасен рецидив и в съучастие с 36-годишния Н.К. като помагач; за незаконно държане на прекурсори отново в съучастие с Н.К. и за незаконните боеприпаси. По първото обвинение законът предвижда най-тежко наказание - от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 хил. до 100 хил.лева.

Иван Г. е осъждан многократно. Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано пред втора инстанция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони