Задържаха брата на Серафим Райчев, обвинен в разстрела на бизнесмена Янис Макрис в Атина

Полицаи правят оглед около мястото на разстрела на Янис Макрис.

33-годишният мъж е арестуван в жилище в Хасково

33-годишният брат на 31-годишния Серафим Райчев-Немия, обвиняем за убийството на бизнесмена Янис Макрис в Атина през октомври миналата година в гръцката столица Атина, е задъражн при съвместна акция на звено "Кобра", сектор "Издирване" в ГД "Национална полиция", ГДБОП и Областната дирекция на МВР в Хасково, съобщи на специална пресконференция директорът на хасковската полиция старши комисар Ангел Цанков.

По думите му, арестът е извършен в жилище, за да бъде избегната опасността да пострадат случайни лица. Арестуваният не оказа съпротива, допълни Цанков.

33-годишният мъж е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест от Апелативната прокуратура в Атина през април тази година, посочи зам.-окръжният прокурор Делчо Лавчев. Той уточни, че българинът е смятан за съизвършител на убийство през октомври миналата година, което е било извършено в южната ни съседка. Държавното обвинение е постановило 72-часов срок за задържане, а днес следобед Окръжният съд в Хасково ще заседава по искането на мярка за неотклонение "задържане под стража" преди гледането на делото за екстрадиция по същество.

Става въпрос за убийството на Янис (Джон) Макрис, бизнесмен от Сидни с връзки с организираната престъпност. Той бе убит в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври м.г. Полицията смята, че става дума за поръчково убийство, наредено от неизвестна фигура от подземния свят.

В началото на април т.г. 31-годишният Серафим Райчев с прякор Немия бе арестуван в Атина и обвинен в убийството на Макрис. Атински детективи твърдят, че той е професионален убиец, който се е върнал в Атина от София на 2 април за друга работа. Заподозреният живее в България, но има и канадско гражданство и се смята, че е имал бизнес с татуировки в Канада. Твърди се, че полицията има свидетел, който е идентифицирал заподозрения като човека, засечен от видеокамерите да застрелва Макрис.

Коментари

Задължително поле