Задържаха братя, откраднали 19 000 лв. от пенсионер

Двама братя на 44 г. и 33 г. от с. Паскалево са задържани за 72 часа по обвинение, че са откраднали 19 000 лв. от възрастен свой съселянин, съобщиха от Добричката районна прокуратура.

В края на януари 88-годишният пенсионер поканил по-големия брат да гледат заедно по телевизията футболна среща. Домакинът излязъл за малко, за да донесе дърва за печката. Гостът се възползвал от отсъствието му и претършувал шкафа в стаята, където открил крупната сума. Взел я и малко по-късно си тръгнал. Прибрал се у дома, показал плячката на брат си и му дал част от нея.

С парите 33-годишния мъж си купил лека кола. Той е извършил деянието в изпитателния срок на предходна влязла в сила присъда, а сега освен за кражба, ще отговаря и за вещно укривателство, уточниха от прокуратурата.

След като братята били заловени, в домовете им били открити и иззети 10 000 лв. от парите на стареца. Предстои закупеният с крадената сума автомобил да бъде запориран, а в съда да бъде внесено искане авторите на престъплението да бъдат задържани под стража. 

Коментари

Задължително поле