Задържаха водач помлял полицейски коли при гонка

24-годишен мъж от великотърновското село Самоводене опита да осуети полицейска проверка, неизпълнявайки полицейско разпореждане.

Във вторник в 20,40 часа в хода на провеждане на специализирана полицейска операция в района на Самоводене пътни полицаи предприели спиране за проверка на лек автомобил «Опел Астра».

Водачът не само не изпълнил дадените от униформените ясни сигнали със стоп-палка и светлини, но и натиснал рязко газта и профучал с колата край автопатрула. Дръзкият шофьор продължил управлението на автомобила с несъобразена скорост и предприел застрашаващи останалите участници в движението маневри по уличната мрежа на селото. Стигнало се до гонка.

Беглецът се насочил в посока към Велико Търново, като на кръстовище бил застигнат от два полицейски автомобила, които му препречили пътя. Въпреки това водачът проявил изключителна дързост и отново не спрял, а извършил рискована маневра и ударил патрулните автомобили, като им нанесъл леки материални щети. В землище на селото той изоставил опела и побягнал към гориста местност.

Междувременно е изяснена собствеността на автомобила и самоличността на мъжа зад волана – М. Ш., известен на полицията и осъждан за кражби, притежание на наркотични вещества и шофиране в нетрезво състояние. Няколко часа по-късно е установено и местонахождението му. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право