Задържаха голямо количество контрабандни зъболекарски инструменти на ГКПП Малко Търново

1792 броя контрабандни стоматологични инструменти задържаха при съвместна проверка митническите и гранични служители на ГКПП Малко Търново, съобщиха от Агенция "Митници". Недекларираните медицински изделия са открити в ръчния багаж на пътник в автобус с българска регистрация.

Автобусът е пристигнал на Митнически пункт Малко Търново на 30.05.2018 г. около 14,10 часа в посока от Турция за България. След приключване на паспортния контрол е постъпило искане от „Гранична полиция" за щателна митническа проверка на превозното средство и пътниците. При извършената съвместна проверка, митническите служители откриват в ръчна чанта на един от пътниците в автобуса 110 фабрични опаковки с 1 100 стоматологични диамантени борчета, 684 други стоматологични инструменти и аксесоари и 8 дентални 1527840021турбини. Впоследствие, нарушителят е признал, че ги е закупил от Турция и според неговите обяснения, били предназначени за съпругата му-стоматолог.

Недекларираните стоматологични инструменти са иззети. Съставен е акт по Закона за митниците срещу нарушителя с инициали В.В.-руски гражданин, роден в Казахстан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право