Задържаха граничарка, пуснала джип с пренабити номера

ГКПП "Капитан Андреево"

Служителка на Гранична полиция е задържана при акция на ГКПП "Капитан Андреево" по подозрения за корупцията. Според прокуратурата тя е пропуснала без проверка джип с пренабити номера.

На 30 януари 2017 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ при операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР, ръководена от Окръжна прокуратура в гр. Хасково, е установено, че М. Камбурова, полицейски служител (държавен служител от състава на МВР, младши инспектор-старши полицай в 01 група) при ГПУ-Свиленград е пропуснала без да извърши налагащата се задълбочена гранична проверка на лек автомобил марка „Ланд Роувър“, модел „Рейндж Роувър Спорт“, за който се констатирало впоследствие, че е с подправен номер на рамата.

Спрямо полицейския служител е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 302, т. 1 вр. чл. 301, ал.1 от НК, затова че e поискал дар, който не й се следва, за да не извърши действие по служба, съобщиха от прокуратурата. Задържана е с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура - Хасково за 72 часа.

Разследването продължава активно с разпит на свидетели, обиски, претърсвания и изземвания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България