Задържаха двама българи, ръководили мрежа за трафик на наркотици в Гърция

Снимка: Архив

Арестувани са и 14 гърци

Гръцката полиция разби мащабна мрежа за трафик на наркотици, ръководена от двама българи, информира БНР. При обиск в колите и домовете на арестуваните полицията е открила всякакъв вид наркотици. Операцията по проследяване на мрежата е продължила няколко месеца, с участие на полицията в Серес и спецчасти от отдела за борба с организираната престъпност.

Двама българи са ръководили вноса на наркотичните вещества от България, тяхното разпространение в Гърция и са събирали приходите от продажбите.

Ръководител и организатор на мрежата е българин, който контролирал трафика от затвора, където излежава няколкогодишна присъда. С вноса и разпространението се занимавал друг българин, когото полицията арестува в Солун в момент на предаване на поредната пратка хероин. Открити са и над 2 килограма хероин в тайник, намиращ се в близост до града, използван като склад от трафикантите, а също и автомат „Калашников“и пистолети.

За разпространение на наркотичните вещества са задържани 14 гърци. Тяхната дейност е достигнала дори до остров Крит.

Полицията има доказателства, че мрежата за наркотици е действала почти година.

Българите се намират в полицията в Серес под строга охрана. При тези обвинения ги очакват над 20 години затвор, коментират адвокати, запознати със случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа