Задържаха двама за кражбата на козметика и парфюми на стойност 70 000 лева

Снимка: Архив

Третият извършител е обявен за общодържавно издирване

Полицаи разкриха извършители на кражба в големи размери, съобщават от вътрешното министерство.

Действия по разследването започнали на 7 октомври след сигнал, подаден от управителя на магазин за козметика и парфюми в столичен търговски център, за откраднати продукти на стойност от почти 70 000 лева.

След извършване на оглед на място по случая било образувано досъдебно производство. В хода на предприетото разследване криминалистите установили извършителите на престъплението - двама мъже, на 40 и 29 години, и 20-годишна жена. На 9 ноември жената и по-младият мъж били задържани с полицейски мерки до 24 часа в Пето РУ, а вторият мъж, укрил се от полицията - обявен за общодържавно издирване. При последвалите допълнителните издирвателни действия, на 23 ноември, той е открит и също задържан с полицейска мярка до 24 часа.

В рамките на извършените претърсвания в жилищата на тримата били намерени и иззети откраднатите продукти, както и други вещи, свързани с криминалното деяние.

След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура жената и 40-годишният мъж са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 195 от НК. На нея е наложена мярка „парична гаранция“ в размер на 500 лева, а на него - постоянна мярка „задържане под стража“. Съучастникът им е разпитан като свидетел пред съдия и освободен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право