Задържаха двама като заподозрени за палежа на джипа на шефа на затвора в Пловдив

Има двама задържани за палежа на джипа „Опел Фронтера”, собственост на началника на затвора в Пловдив Божил Иванов, съобщиха от Районна прокуратура-Пловдив. Под нейно наблюдение е образувано досъдебно производство по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс – за палеж на МПС.

По досъдебното производство са извършени оглед на местопроизшествието, разпит на свидетели и др., като във връзка с установяване на фактическата обстановка по делото, за 24 часа по Закона за МВР, са задържани две лица, които са заподозрени за извършители на палежа, съобщиха разследващите.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават да се извършват активни процесуално-следствени действия – допълнителни огледи и оперативно-издирвателни мероприятия, с оглед установяване на извършителя на престъплението и евентуалния поръчител на палежа.

На 30 ноември (четвъртък) около 21,35 часа в Първо РУ на МВР-Пловдив е получен сигнал за горящ лек автомобил на улица „Тодор Александров” 47. На място е бил изпратен полицейски екип, който установил, че автомобилът е марка „Опел Фронтера“ с пловдивска регистрация и е собственост на началника на Затвора в Пловдив Божил Иванов. От пожара са нанесени материални щети в предната част на автомобила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право