Задържаха двама мъже за разпространение на наркотици в Добрич

Снимка: Архив

В края на август месец на териториите на Добрич и Каварна е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Добрич, колегите им от Първо РУ и РУ – Каварна, съобщават от вътрешното министерство.

В момент на пласиране на грам амфетамин в двора на училище в Каварна, бил задържан 24 – годишен мъж, с криминални регистрации в полицията. При последвалите процесуално – следствени действия в жилището му са открити още 10 грама от същия наркотик, грам марихуана и таблетка метамфетамин. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното досъдебно производство и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

В хода на полицейските действия в района на дискотека в Добрич е задържан и негов „колега“ от Добрич. При извършени процесуално-следствени действия в гараж, ползван от мъжа, са открити 20 г марихуана, 30 г метамфетамин – пико, електронни везни, пистолет и специализирана литература за отглеждане на марихуана.

По случаят е образувано досъдебно производство, на мъжа му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Работата по разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право