Задържаха дилър за финансови измами

Снимка: МВР 
Агенти на ГДБОП щурмуваха адреси в Банско, Разлог и село Баня.

Дане Рисчьов е откаран под конвой за разпити в София

Бил от групата на Наско Гаргата

Известният крими герой от Пиринско - Йордан Рискьов, наричан още Дане Рисчьов, е бил задържан днес в Банско. Антимафиоти от ГДБОП са провели акция в града, както и в Разлог и Баня. Според неофициална информация, Рискьов е заподозрян за финансови измами. Той е човек на известния наркопласьор в района Атанас Мечев - Гаргата. Спецполицаите са щурмували дома му в търсене на документи, след което Рискьов е отведен под конвой за разпити в София. До редакционното приключване на броя акцията на ГДБОП продължаваше, очакваше се да има още задържани.

Преди време Дане бил задържан, докато продава дрога на двама наркомани. При обиските у него били намерени амфетамини, канабис и кокаин.

Цялата група от дилъри на Гаргата, сред които е и Рискьов, на няколко пъти са вкарвани в ареста. Тарторът им обаче винаги остава на свобода. През април т. г. Гаргата беше задържан с още един човек заради заплахи към собственика на фирма за бързи кредити Георги Стоев-Шошо, но по-късно пак бе освободен. В последните години полицията закопчава Атанас Мечев за наркотици и дори за изнасилване, но съдът го пускаше заради здравословни проблеми със сърцето. През 2019 г. Гаргата получи 4 г. затвор, но вероятно присъдата му още не е минала през по-горни инстанции.

Коментари

Задължително поле