Задържаха извършителите на уличните грабежи в Търговище

Полицията в Търговище разкри извършителите на двата улични грабежа, които станаха миналата седмица. В ареста са прибрани 19-годишният М.М. и съучастникът му С.А. (22г.) от Омуртаг. Между 5,45 и 6 часа във вторник те нападнали и ограбили 59-годишна жена и мъж на 67 години. И двамата са застигнати и удряни в района около моста до икономическата гимназия. От жената грабнали чантата й с 200 лв., две дебитни карти и документи. От мъжа пък взели платнена чантичка, в която имало едва 3,40 лв.

Полицията е установила, че младежите от Омуртаг дошли в Търговище на тур за кражби. Вечерта преди уличните нападения те влезли през балкон в апартамент и задигнали компютър на 61-годишна жена. Същата нощ успели да отворят прозорец на входна врата и проникнали в хранителен магазин на пазара. Прибрали хранителни продукти и пари, включително монети. Общата стойност на щетите там била за 50 лв.

По-възрастният от съучастниците имал криминални прояви, уточняват от полицията.

Двамата младежи нямали връзка с третия уличен грабеж, който стана миналата седмица в Омуртаг, когато е бит и ограбен турски гражданин, временно пребиваващ у нас. Две неизвестни лица му отнели два златни пръстена, паспорт, шофьорска книжка, мобилен телефон и около 600 лв. Пострадалият е със фактура на носа и беше настанен за болнично лечение.

В първите часове на събота беше извършен грабеж на пари и от дома на 84-годишна жена в поповското село Осиково. След заплахи са й били отнети 120 лв. и телефон. Нападателите отново били двама. Последните два случая още се разследват.

Коментари

Задължително поле