Сръбкиня пренася над 50 хил. лв. в бикини, сутиен и памперс в чантата

Контрабандна валута с левова равностойност 50 851 лeва иззеха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.

Контрабандната валута е открита в дамската чанта и бельото на 51 годишна жена, пътуваща в автобус с турска регистрация, съобщиха от Агенция "Митници".

На 01.10.2017г.,на МП Капитан Андреево, около 23.00 часа на изходящо трасе пристига автобус, пътуващ от Сърбия за Турция. Шофьорът и пътниците заявили пред българските митнически служители, че не пренасят нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При последвалата проверка и личен преглед на една от пътничките, сръбска гражданка, са открити недекларирани 26 000 евро в различни купюри. От тях 10 000 евро са били увити в памперс, намиращ се в дамската й чанта и 6000 евро са пренасяни в портмонето. При личен преглед, в сутиена и бикините на дамата, са открити още 10 000 евро.

Срещу сръбската гражданка, с инициали E.T, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България