Задържаха контрабандни облекла, парфюми и анаболен препарат на Лесово

Голяма търговска пратка от недекларирани облекла и парфюми с лога на световноизвестни марки и контрабандни ампули с анаболен препарат откриха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово в пътнически автобус, съобщиха от Агенция "Митници".

За задържаните облекла и парфюми има основателни съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуална собственост.

Автобусът с чуждестранна регистрация е пристигнал на българския митнически пункт на 18.07.2017 г. около 1.00 часа след полунощ на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси".

Шофьорът му е турски гражданин, превозвал пътници от Турция за Румъния през България. От служителите на „Гранична полиция" е подадено искане за щателна проверка на превозното средство и пътниците, в съответствие с указанията за реда за взаимодействие между Главна дирекция „Гранична полиция" и Агенция „Митници" за извършване на съвместни проверки на граничните контролно-пропускателни пунктове на външни граници.

В зоната за митнически контрол, шофьорът на автобуса и всички пътници са отговорили, че не пренасят нищо за деклариране, на отправените от митническите служители въпроси. При последвалата щателна митническа проверка на автобуса, включително и с рентгенова апаратура, митническите служители откриват в багажното отделение девет големи пакета, за които е установено, че са на един от пътниците в автобуса.

Оказва се, че пакетите съдържат недекларирани 792 броя мъжки облекла- блузи с къс и дълъг ръкав, пуловери и жилетки, носещи лога "Armani", "Lacoste", "POLO", "BOSS" и др., както и 373 броя дамски и мъжки парфюми, също с лога на световноизвестни марки, между които „Lancome"," Paco Rabanne"," Dior" и др. В един от пакетите са открити и 84 ампули по 6 ml от анаболния препарат „HUMATROPE".

Контрабандните лекарствени ампули, облекла и парфюми са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу румънски гражданин, който заявил, че са негови. В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения, за случая ще бъдат сезирани и официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България