Задържаха крадец от Варна, "шетал" в Бургас

В резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Първо Районно управление – Бургас за извършен грабеж на територията на Централна градска част е задържан криминално проявения и осъждан М.С., 35 годишен от Варна / констатирано е, че същият на 07.05.т.г. около 05.40 ч. в района до баничарницата, разположена срещу ресторант „Чадъра” на бул. „Демокрация”, нападнал 42 годишен бургазлия, като му отнел портфейл с парична сума/.

От извършената проверка е установено, че М.С. излязъл от затвора на 10 март, като до момента извършител множество кражби на велосипеди и строителни инструменти от избени помещения в целия град. Сред тези кражби е и последната от 04.05.т.г., когато чрез взломяване на входната врата на избено помещение, разположено на ул. «Дунав» № 9 в ж.к. «Братя Миладинови», собственост на 56 годишен бургазлия, е извършена кражба на велосипед, бормашина и ъглошлайф.

Откраднатите вещи са пласирани за ниски суми на бургазлии, преимущественно живеещи в кв. «Победа».

М.С. направил пълни самопризнания за престъпните си деяния, като част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Задържан е за срок от 72 часа, като предстои внасяне на искане за постоянна мярка «задържане» под стража». Работата по случаите продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право