Задържаха младеж, опитващ се да заложи бомба в училище в САЩ

Момчето е проявявало интерес към "Ислямска държава"

Във вторник бяха повдигнати обвинения на подрастващ, опитвал се да заложи самоделно взривно устройство в училище в американския град Сейнт Джордж, предава АП, цитирана от ТАСС.

По данни на агенцията младежът, чиято самоличност се пази в тайна, е направил бомбата сам, напъхал я е в раницата си и е отишъл да я заложи в училището, където учи. Един от съучениците му обаче забелязал, че от чантата се вдига дим и е съобщил на преподавателя си, който от своя страна е подал сигнал в полицията. След задържането на ученика от органите на реда и проведеното разследване е било установено, че момчето е проявявало жив интерес към екстремистката групировка „Ислямска държава“ и е разглеждало материали за нея в интерент.

„Беше установено, че въпросният млад мъж е търсил информация, свързана с „Ислямска държава“, бил е силно заинтригуван от организацията и дори я е промотирал“, съобщиха от полицията на Сейнт Джордж в писмено комюнике. Нападателят е обвинен в създаването и опитът за използване на оръжия за масово унищожение. Той е поставен под стража. Полицията подозира арестувания тинейджър, че стои и зад вдигането на флага на ИД в двора на друго училище в Юта миналия месец.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка