Задържаха молдовски гражданин за убийство във Варна

Окръжната прокуратура във Варна задържа до 72 часа гражданин на Молдова за убийство, а по искане на обвинението Варненският окръжен съд му наложи най-тежката мярка "задържане под стража".

33-годишният Анатоли Морари е обвиняем за убийство по член 115 от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура. Законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор.

Жертвата е 30-годишният Николай Н. от Варна, а кървавият инцидент е станал в петък в 8 ч. сутринта в частен дом на ул."Хан Тервел". В хода на делото за мярката стана ясно, че Николай наскоро е излязъл от затвора. Той отишъл с приятелката си на адреса, където живее негов познат. В жилището имало още трима мъже, между които и молдовският гражданин Анатоли, постоянно пребиваващ в България от 2002 г, който бил на квартира в жилището. Николай се държал агресивно с мъжете и на излизане от дома Анатоли го намушкал с нож, като му прерязал артерията. Малко по-късно пострадалият починал в болницата.

По случая е образувано досъдебно производство. Окръжният съд прие, че извършителят може да се укрие и го остави за постоянно в арест. Обвиняемият и служебният му защитник поискаха по-лека мярка домашен арест, защото според думите им убийството е станало без умисъл, при неизбежна самоотбрана срещу агресивния ранен гост.

Коментари

Задължително поле