Задържаха оператора, заплашил с убийство премиера във Фейсбук

Снимка: Фейсбук

Видеооператорът Теодор Николов, който заплаши виртуално с убийство премиера Бойко Борисов , е задържан за 24 часа, съобщиха от Варненската районна прокуратура.

Тя роководи образуваното по случая досъдебно производство за две престъпления - за закана спрямо длъжностно лице и за непристойни действия, отличаващи се с изключителна дързост и цинизъм. Наказанията за всяко от деянията са до 5 г. лишаване от свобода.

Повод за разследването станаха два поста на Теодор Николов във фейсбук, публикувани на 26 март. В първия операторът бе написал: "Бойко, тебе ще те отстрелям безплатно! Мамка ти мръсна, продажна! Българоубиец", онагледявайки намеренията си със снимка, в която позира по домашно облекло с пушка в ръка.

Часове по-късно варненецът бе публикувал и клип със заплахи. Под снимката продължават да валят разнопосочни коментари, които вече са над 330. Постът е споделен 360 пъти. Клипът обаче е изтрит от профила на Николов в социалната мрежа.

Приятелката му разказала пред разследващите, че тя е заснела видеото със заканата, уточниха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Претърсен е домът на оператора, а действията по досъдебното производство продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България