Задържаха мъжа, който нападна медици в столичната Окръжна болница

Задържаха мъжа, който вилня в столичната болница „Св. Анна”. Той е на 50 години и се казва Здравко Инджов, съобщи Нова ТВ. След нападението той успя да избяга и беше обявен за общодържавно издирване.

В петък по обяд Инджов сам дойде пред лечебното заведение. Пред камерата заяви, че е бивш полицай и твърди, че не е посягал на никого. Казва, че сестрите не му давали да пуши в отделението. Според него една от тях се е свила сама в ъгъл на стаята, без той да я е удрял.

От ръководството на „Св. Анна” потвърдиха в прессъобщение, че нападателят е задържан в двора на лечебното заведение, а свидетели на ареста са станали и присъстващите журналисти.

"Ръководството на УМБАЛ „Св. Анна-София АД благодари на органите на МВР за своевременната и професионална реакция, демонстрирана от униформените служители, както и на присъстващите журналисти за проявеното хладнокръвие в нестандартна ситуация", се казва още в съобщението.

В нощта срещу петък лекари в болница „Св. Анна“ в София станаха обект на брутална агресия. Около 4 ч. в Клиниката по хирургия е извикан за консултация лекар от КАИЛ на болницата. Консултацията се е налагала заради лечението на тежко болен пациент. В това време друг пациент, приет за планова операция, започнал да вилнее в коридора на Първо отделение на Клиниката по хирургия. Той удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри, оплакаха се от лечебното заведение. Размахвал и белезници и заплашвал с арест. Предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, за да попречи на видеозаснемането. Счупил и врата на клиниката. Удрял е главата на едната от лекарките в стената.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България